Borgstelling MKB-krediet weer verlengd

De Borgstelling MKB-krediet (BMKB), die oorspronkelijk zou lopen tot en met 31 december 2019, is wederom verlengd. De BMKB zal nu lopen tot en met 30 juni 2022. Dat heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bekendgemaakt.

Met het borgstellingskrediet staat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor een deel garant voor ondernemingen die een lening willen afsluiten, maar de financier niet genoeg zekerheid kunnen bieden. De ondernemingen die graag gebruik willen maken van de BMKB moeten uiteraard voldoende uitzicht hebben op rentabiliteit en continuïteit.

Overheidsborgstelling van 90%
Op de BMKB is een overheidsborgstelling van 90% van toepassing. De BMKB is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers (fte) met een jaaromzet tot € 50 miljoen of een balanstotaal tot € 43 miljoen. Ondernemingen met een kredietbehoefte tot € 266.667 kunnen driekwart financieren met het borgstellingskrediet. Anders ligt de grens op maximaal de helft van de kredietverstrekking. Verder is het maximum van het BMKB-krediet tijdelijk verhoogd van € 1 miljoen naar € 1,5 miljoen.

Extra steun binnen BMKB
Sommige ondernemingen kunnen rekenen op extra steun binnen de BMKB. Dat zijn:

  • mkb'ers die de ambitie hebben om te ondernemen in het buitenland;
  • starters (tot drie jaar); en
  • ondernemingen die zich richten op technologische innovatie.

Wilt u gratis op de hoogte worden gehouden? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief

Vragen of opmerkingen?
Ik breng u graag in contact met de expert.
Bel 0315-681947 of mail mij.Else Hebinck