Historie

We schrijven het jaar 1983 toen de MuldersGroep ging werken met de BaaN programmatuur. De firma BaaN was toen nog gevestigd in Rijssen en telde plm.10 medewerkers. Het was een systeem met floppydisks. Het programma op één floppy en de klantgegevens per klant op een andere. Een boekhouder was meer een diskjockey. In 1986 werd het systeem vervangen door een multi-user systeem met harde schijf. De programmatuur werd uitgebreid met projectadministratie en er werd toen al overeengekomen dat klanten van de MuldersGroep via telefoonlijnen op het systeem mochten werken.

Het heeft echter tot 1988 geduurd voordat die activiteit werd uitgevoerd. Op ASCII niveau werd toen gecommuniceerd met een modem van 1200 bps (kosten ƒ 2400). Na een jaar ging het voor ƒ 1200 met een snelheid van 2400 bps. Helaas ging de KPN niet gelijk op met de markt. Zij hadden nog een monopolie voor telefonie. Even hebben we kunnen profiteren van de mogelijkheid om lokaal onbeperkt te bellen/werken voor de prijs van één tik.
Maar samen met de banken, die telebanking wilden doorvoeren en daarvoor geweldige budgetten beschikbaar hadden, liftte de MuldersGroep mee het digitale tijdperk in.

We overleefden de negatieve effecten van World On Line en het BaaN debacle op de beurs. We gingen uiteraard met BaaN mee naar Invensys om vervolgens via SSA bij Infor terecht te komen. De herenafspraak met de firma BaaN werd door SSA op papier bevestigd. De MuldersGroep is hierdoor de enige of een van de weinigen in Nederland die de Infor programmatuur beschikbaar mag stellen.

Link: Software License Agreement

Vragen of opmerkingen?
Wij brengen u graag in contact met de expert.
Bel 0315-681947 of mail ons.