Loonkostenvoordeel (LKV) na opnieuw in dienst nemen

Wat als een werknemer na drie jaar loonkostenvoordeel (LKV) uit dienst treedt en weer in dienst gaat? Heeft de werkgever dan opnieuw recht op hetzelfde LKV?

De werkgever kan voor zijn werknemer recht hebben op loonkostenvoordelen als hij iemand in dienst neemt, die:
- 56 jaar of ouder is;
- (deels) arbeidsongeschikt of werkloos is;
- is opgenomen in het doelgroepregister voor de banenafspraak of scholingsbelemmerd is;
- herplaatst wordt als arbeidsgehandicapte werknemer

De werkgever en de werknemer moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen die verschillen per LKV. Om voor het LKV in aanmerking te komen is voor alle groepen een doelgroepverklaring LKV nodig. Het vaststellen hiervan vindt voor het eerst plaats in 2019 over het jaar 2018.

Een werkgever heeft voor een werknemer maximaal drie jaar recht op het LKV. Als dezelfde werknemer na die drie jaar uit dienst gaat en deze werkgever neemt hem daarna weer in dienst, dan kan de werknemer niet opnieuw dezelfde doelgroepverklaring LKV aanvragen.

De werkgever heeft dus niet opnieuw recht op hetzelfde LKV. Ook al zit er meer dan zes maanden tussen uit- en indiensttreding.

Een werkgever kan wel in aanmerking komen voor een andere LKV als de werknemer opnieuw in dienst treedt en aan de voorwaarden voldoet. Zo kan een werkgever eerst in aanmerking komen voor het LKV arbeidsgehandicapte werknemer en bij een latere indiensttreding voor het LKV oudere werknemer.

 

Wilt u gratis op de hoogte worden gehouden? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief

Vragen of opmerkingen?
Wij brengen u graag in contact met de expert.
Bel 0315-681947 of mail ons.