Minder loonheffingen voor studerende vakantiekrachten

Nu de eindexamenleerlingen klaar zijn voor hun vakantiebaantje, kan de stapel met formulieren "Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling)" weer uit de kast. Wanneer kan uw organisatie deze formulieren ook alweer gebruiken en wat betekent dit voor de verloning?
Voor studenten en scholieren die voor uw onderneming vakantiewerk komen doen, hoeft uw organisatie soms minder of geen loonbelasting/premie volksverzekeringen te berekenen. Het is onder voorwaarden namelijk toegestaan om in de loonaangifte het kalenderkwartaal als loontijdvak te gebruiken in plaats van het werkelijke tijdvak waarover de werknemer wordt verloond. Hierdoor hoeft de salarisadministrateur minder, of zelfs helemaal geen, loonbelasting/premie volksverzekeringen bij de werknemer in te houden. Om deze studenten- en scholierenregeling te mogen toepassen, moet wel aan een paar administratieve eisen worden voldaan. Zo moet de werknemer aan het begin van het kalenderkwartaal recht hebben op een bijdrage uit één van de volgende drie regelingen:
- kinderbijslag volgens de Algemene kinderbijslagwet;
- een gift of prestatiebeurs volgens de Wet studiefinanciering 2000 of de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek;
- een tegemoetkoming in de studiekosten volgens de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten.

Wilt u gratis op de hoogte worden gehouden? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief

Vragen of opmerkingen?
Wij brengen u graag in contact met de expert.
Bel 0315-681947 of mail ons.